, ,

Lallzyme Beta enzimkészítmény 1g

120 Ft Bruttó ár(nettó 94 Ft}

A LALLZYME BETA egy olyan enzimkészítmény, mely nagy β-glükozidáz aktivitással rendelkezik. Alkalmazásának célja, hogy növelje a gyümölcscefrék aromaintenzitását. A β nagy hatású terpénalkohol és terpéndiol felszabadító
enzim. A β nagy béta-glükozidáz, alfaarabinozidáz és -ramnozidáz, valamint gyengébb pektináz aktivitásának köszönhetően lebontja az aromakötő cukormolekulákat. Az érzékszervileg inaktív, kötött terpénalkoholokból hatékonyan szabadítja fel az érzékszervileg aktív, szabad terpénalkoholokat. A leghatékonyabb illatos szőlőfajták, alma, körte, birsalma, bogyósok esetén.

A β jól tolerálja az alacsony hőmérsékletet is, 10 °C fölött aktív. Az enzimkészítmény nagy aktivitása miatt a kötött terpénalkohol komponensek felszabadításának reakcióideje 12 °C-on 5 g/hl dózis mellett 4-5 hét, 14-16 °C-on 3-4 hét. Az enzimet zajos erjedés után, végerjedésben is bekeverhetjük a cefrébe 5 g/q dózisban és az erjedés után 3-4 héttel főzzük le a cefrét (körténél és bogyósoknál legfeljebb 1 hét után!)

DÓZIS:
3-5 g/q
A béta-glükozidáz enzim működését a szabad glükóz gátolja, ezért a LALLZYME BETA enzimet legkorábba végerjedésben, vagy szárazra erjesztett cefrék esetén használjuk.

1g               120 Ft

10g         1.200 Ft

100g    12.000 Ft

Egységár: 120.000 Ft/kg

Tömeg 1 g
Shopping Cart